Scandic-hotellit torjuvat ruokahävikkiä ResQ Club kanssa

Suomessa ruokahävikin ja biojätteen määrää on Scandic-hotelleissa sekä Scandicin kansainvälisissä Hilton ja IHG -ketjujen hotelleissa seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä.

Monien sisäisten toimintatapojen lisäksi ruokahävikin vähentämisen yhtenä keinona on ollut ylijääneen ruoan myyminen ResQ Club -sovelluksen avulla. Nyt Scandic ottaa harppauksen yhä vastuullisempaan toimintaan, kun palvelu laajenee ensimmäisenä hotelliketjuna Scandic Hotels Oy:n hotelleissa koko Suomeen.

Hotellien buffettarjoilujen osalta on onnistuttu vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, muun muassa oikea-aikaisella tarjoiluilla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla. Ylijäävien annosten myyminen on viimeinen keino ruokahävikin torjumiseksi ja tämä on tehty helpoksi yhteistyökumppanin ResQ Clubin toimesta.

”Tavoitteemme on ettemme tuottaisi laisinkaan hävikkiä. ResQ:n myötä meillä on nyt mahdollisuus päästä aivan minimihävikkiin tai jopa nollahävikkiin. Jos jokaisessa hotellissa myydään päivittäin yksi noin 400 grammainen ResQ-aamiaislaatikko, niin biojätteen määrää saadaan vähennettyä jopa 150 kiloa vuodessa per hotelli”, Scandicin vastuullisuusasiantuntija Henna Kokko kertoo.

Suosituimpia ResQ:n kautta myytäviä annoksia ovat olleet juuri aamiaislaatikot eri sisällöillä. Vuodesta 2016 Scandiceissa ja kansainvälisissä hotelleissa on myyty yli 75 000 annosta, mikä tarkoittaa 187 477 kg vähennettyjä CO2-päästöjä.

ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva kasvuyritys, joka yhdistää ravintolat, hotellit, kahvilat ja ruokakaupat kuluttajiin, jotka arvostavat laadukasta ja edullista ruokaa. Ruoka-alan toimijat pystyvät vähentämään ruokahävikkiään tuntuvasti ResQ:n avulla. ResQ:n kautta on pelastettu viiden toimintavuoden aikana jo 5,3 miljoonaa annosta ruokaa.

Myös Scandicin muissa maissa työskennellään hyvin tuloksin vastaavien palveluntarjoajien – Ruotsissa Karman ja Norjassa Too Good to Go:n – kanssa.

Lisätietoa ResQ:sta ja sen toiminnasta tästä.

 

Lähde: Scandic Hotels

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X