Hyppää sisältöön
· Leena

Siljalla vietetään Italia-viikkoja

Makumatka Italiaan onnistuu nyt Silja Linen laivoilla Tukholmaan ja Silja Europalla Tallinnaan. Tavolàta-ravintoloissa on tarjolla Ella Kannisen suosikkeja ja Italian maukkaimpia herkkuja. Pöydän ääreen keräännytään italialaiseen tapaan yhdessä ja jaetaan annoksia seurueen kesken.

Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson on tuonut Italian Tavolàtaan. Ella valitsi listalta sieltä suosikkinsa.

15 vuotta Italiassa asunut Eila Kanninen kertoo löytäneensä uudenlaisen ruoasta nauttimisen maahan muutettuaan. ”Vasta avioliiton ja mieheni sukulaisten kautta aloin hahmottaa, miten tärkeässä osassa ruoka on italialaista elämää. Se on sosiaalinen tapahtuma perheen ja ystävien kesken. Maut ovat yksinkertaisia, mutta ah, niin hyviä. Puhumattakaan italialaisista viineistä.”
”En edelleenkään ole mikään huippukokki, mutta italialainen kotiruoka onnistuu ja erityisen mielelläni syön muiden tekemiä herkkuja”, Ella nauraa.

Tavolàtan Italia-menusta Ella on valinnut neljä suosikkiaan ”Ellan Suosikit” -menuseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuun Ella suosittelee valitsemaan antipasto-annoksen, jossa on mozzarellaa, italialaisia leikkeleitä, kuten ilmakuivattua kinkkua ja napolilaista salamia, erilaisia tomaatteja ja valkosipulia. Näitä on kiva syödä yhdessä.

Suositusmenunsa ensimmäiseksi pääruoaksi, primoksi, Ella valitsee villisiasta valmistetut lihapullat leveän pappardelle-pastan kanssa.
”Leveä pasta toimii hyvin kastikkeen kanssa, joka jää herkullisesti pastan laskoksiin, ja siinä on juuri sen juju.”
Kannisesta on mainio idea tehdä villisiasta lihapullia, sellaisiin hän ei ole aikaisemmin törmännyt. Yleensä villisika tarjotaan Italiassa kastikkeena tai patana. Uudella tavalla tarjottuna annos sopii hyvin laivalle, jonne tullaan koko perheen voimalla. Pullien muodossa lapsetkin innostuvat varmasti maistamaan annosta.
”Italiassa lapsia ei istuteta eri pöytään syömään eri ruokia, vaan tärkeää on, että kaikki jakavat saman aterian.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Secondoksi, Ella valitsee grillatun ja sitruunalla, oliiviöljyllä sekä suolalla maustetun kokonaisen meriahvenen.
”Kun kalan grillaa kokonaisena, saa kaupan päälle herkullisen rapean kuoren”, Ella sanoo ja kiittelee myös oheen tarjottuja grillattuja kasviksia herkullisiksi.

Ellan Dolce, jälkiruoka on perinteinen Tiramisù. ”Se itse asiassa tarkoittaa nosta minut ylös. Sitähän pitkän kaavan mukaan syödyn illallisen jälkeen kaipaa”, Ella nauraa.

Tavolàtan lisäksi italialaiseen tunnelmaan pääsee myös Bon Vivant -ravintoloiden viinibaarissa. Siellä on tarjolla antipasto-menu, johon kannattaa kysyä tarjoilijalta sopiva viini.

Italia-viikkojen aikana laivalla esiintyy myös kolme aitoa italialaista tenoria. He esiintyvät illan aikana promenadilla mutta kiertävät myös laivan eri ravintoloissa ja piipahtavat myös Starlight-yökerhossa. Italian Vibes pääshowssa esiintyy tanssiryhmä tyylikkäissä asuissa Italian malliin ja kuullaan kahden italialaisen laulamana mm. tarttuvat ja hauskat italohitit.

Lisää Ellan Italiasta, ruoasta ja Siljan ruokaviikoista tästä.

Makumatkalle Italiaan pääsee Silja Linellä nyt toukokuu loppuun asti.

 

Leena