Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Siljan uusi Nordic menu yhdistää pohjoiset ja aasialaiset maut

Silja Serenaden Chef de Cuisine Sami Leino on tiiminsä kanssa suunnitellut uuden syksyisen Menu Nordicin, jossa on ripaus aasialaista twistiä. Menu on tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin Gourmet-ravintolassa.

Menu Nordic on laivojen fine dining-ravintoloiden erikoisuus ja se vaihtuu kahdesti vuodessa. Menusta on saatavilla myös viiden ruokalajin vegaaniversio. Keittiöpäällikkö Sami Leino nimitettiin tehtäväänsä huhtikuussa ja menu on hänen ja tiimin ensimmäinen taidonnäyte nimityksensä jälkeen.

”Tavoitteenani oli yhdistää meidän laivan keittiön suomalaista tekniikkaa pienellä aasialaisella twistillä. Syksyä kohti mukana on raikkautta ja piristystä, mutta raaka-aineet eivät ole kuitenkaan liian syksyisiä”, Sami Leino kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Menu Nordic on monelle matkustajalle matkan tarkoitus ja kohokohta. Olen työskennellyt useiden laivojen keittiöissä, ja huomannut, että asiakkaamme pitävät perinteisesti esimerkiksi kuhasta, mutta myös aasialaisista mauista. Ruotsalaiset pitävät erityisesti porsaasta. Nyt pääsin suunnittelemaan näitä kaikkia tähän upeaan uuteen menukokonaisuuteen”, Sami iloitsee.

Bon Vivant -ravintoloiden ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä.

”Uudessa Menu Nordicissa on kuhaa, suppilovahveroita ja porsaanposkea Ruotsista ja tuhkajuustoa Suomesta. Tarjolla oleva tonnikala on MSC-sertifioitua. Financier-leivoksen valmistamme itse laivalla”, Sami kertoo.

Menu Nordic

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seesami tonnikalaa, suppilovahveroa ja yuzumajoneesia
Kevyesti savustettua kuhaa, maa-artisokkapyrettä ja sitruunaruohokastiketta
Inkivääriglaseerattua porsaanposkea, siitakesienirisottoa
Suomalainen TuhkaHeidi valkohomejuusto ja papaija-chutney
Popcornjäätelöä, Financier-leivos ja suola-kinuskikastiketta

Menu Nordic vegan

Punajuuritartar, kaprista ja limekastiketta
Savustettua kuningasosterivinokasta, palsternakkaa, valkopapua
Maa-artisokka, tryffelirisottoa, lehtikaalia
Cashew Blue ja papaija-chutney
Grillattua ananasta, kookosjäätelöä ja suklaakastiketta

Menu Nordic on voimassa 15.9.2022-2.4.2023. Menun hinta on 79 euroa ilman juomia. Sommelierin valitseman viinipaketin hinta on 45 euroa. Vegaanimenuun on saatavana sommelierin erikseen suosittelemat viinit.

 

Lähde: Silja Line

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.