Hyppää sisältöön
· Leena

Stirkkisestä Finnairin talousjohtaja, Karpista henkilöstöjohtaja

Mika Stirkkinen.

Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä jättää Finnairin heinäkuun alussa. Uudeksi talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on 1.7. 2019 alkaen nimitetty tällä hetkellä Finnairin hinnoittelusta ja tuottojen optimoinnista vastaava johtaja KTM Mika Stirkkinen, 51. Finnair-urallaan Mika on toiminut väliaikaisena talousjohtajana, väliaikaisena kaupallisena johtajana sekä 12 vuotta rahoitusjohtajana. 

Uuden talousjohtajan Mika Stirkkisen mukaan aika kaupallisessa yksikössä on ollut erinomainen kokemus: ”Palaan nyt erinomaiseen taloustiimiin sen vetäjäksi. Olen kiitollinen, että minulle tarjoutui mahdollisuus työskennellä kaupallisen yksikön ammattilaisten kanssa. Kokemus liiketoiminnasta on kullanarvoista, sillä uskon että tiivis yhteistyö eri yksiköidemme kanssa on tarpeen, kun Pekan erinomaisen pohjatyön perustalta kehitämme jatkossakin Finnairia strategiamme edellyttämällä tavalla.” 

Johanna Karppi.

Finnairin uudeksi henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimetty OTK, varatuomari Johanna Karppi 1.10.2019 alkaen, 51. Tällä hetkellä hän toimii Terveystalon henkilöstöjohtajana. Aiemmin Johanna Karppi on toiminut henkilöstöhallinnon johtotehtävissä muun muassa Rautaruukissa ja Orionilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi henkilöstöjohtaja Johanna Karppi kertoo seuranneensa Finnairin viime vuosien kulttuurimuutosta: ”Finnairissa on tehty hienoa työtä, ja sinivalkoiset siivet ovat tietysti jokaiselle suomalaiselle tutut. Siksi olen ylpeä ja iloinen uudesta tehtävästäni. Henkilöstö on selvästi Finnairille keskeinen voimavara, ja henkilöstön kehittämiseen sekä työhyvinvointiin on Finnairissa panostettu. Olen innoissani päästessäni rakentamaan Finnairin seuraavaa vaihetta yhdessä muiden finnairilaisten kanssa.” 

”Mika Stirkkinen on aiemmissa tehtävissään osoittanut kykynsä vaativiin tehtäviin, ja hänellä on aiempaa kokemusta työskentelystä johtoryhmässämme”, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner. ”Johanna Karppi puolestaan on vahva henkilöstökokemuksen kehittäjä. Meille Finnairissa johtamisen ja henkilöstön kehittäminen ovat äärimmäisen tärkeitä. Henkilöstötyytyväisyys ja sen kanssa vahvasti korreloiva asiakastyytyväisyys ovat strategiamme ydintä. Toivotamme Johannan lämpimästi tervetulleeksi Finnairiin.” 

Leena