Hyppää sisältöön
Turun Strawberry-hotellin suunnitelmapiirros.
· Ikkunapaikka

Strawberry avaa hotellin Turkuun

Strawberry jatkaa laajenemistaan Suomen markkinoilla ja avaa uuden hotellin Turkuun.

Syksyllä 2028 Turkuun avautuu uusi täyden palvelun hotelli osana yhtä Suomen suurimmista kehitysprojekteista, Ratapiha Areenaa.

Tapahtuma-areenan investointi 700 miljoonaa euroa

Nykyaikaisen tapahtuma-areenan rakentamiseen Turkuun investoidaan nyt lähes 370 miljoonaa euroa. Investointi pitää sisällään myös kauppoja, ravintoloita, toimistoja, asuntoja ja hotelleja. Kokonaisinvestointi on asunnot mukaan lukien 700 miljoonaa euroa. Strawberry operoi areenan hotellitoimintaa kiinteistönomistajan Turun Ratapihan Kehitys Oy:n kanssa solmitulla sopimuksella. Vuokrasopimus on solmittu 20 vuodeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olemme katselleet Turkuun jo pitkään ja olemme siksi erittäin iloisia, että nyt on avautunut mahdollisuus avata hotelli yhdelle Suomen tämän hetken mielenkiintoisimmista kaupunkikehitysalueista. Tämä tulee olemaan erittäin hyvä lisä Turun hotellimarkkinaan ja Strawberryn pohjoismaiseen hotelliportfolioon”, sanoo Strawberryn omistaja Petter Stordalen.

Kokoustilat ja kattobaari

Uusi hotelli tuo 249 hotellihuoneen lisäksi markkinoille lisäkapasiteettia lähes tuhannen neliömetrin kokoustiloilla.

Tarkoituksena on myötävaikuttaa jatkossa Turussa järjestettäviin kokouksiin, kongresseihin ja tapahtumiin. Hotelli tarjoaa myös ensiluokkaisen ravintolaelämyksen hyviin raaka-aineisiin keskittyvällä luovalla ja kutsuvalla menulla.

Juomista ja näkymistä voi tulla nauttimaan rakennuksen 12. kerroksen Skybariin tai sen terassille lämpiminä kesäiltoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Tällä kokous- ja tapahtumahotellilla täydennämme sekä tuomme jotain uutta kaupungin hotellimarkkinaan. Samalla annamme viitteitä siitä, että Strawberryn matka Suomessa on vasta alkanut”, sanoo Erika Ehrnrooth, Strawberry Finlandin operatiivinen johtaja.

Rakentamisen odotetaan alkavan vuonna 2025. Vuodesta 2028 alkaen aluetta avataan asteittain eri liiketoiminnoille. Hotellin ja areenan on määrä avautua vuoden 2028 lopulla.

Lähde ja kuva: Strawberry

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.