Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Taideaamiainen Marskissa

Hotelli Marskin galleriassa on avattu Jenna Silanderin näyttely – All you have is this moment

Jenna Silander on itseoppinut taiteilija ja taiteen opettaja. Silander rakastaa sumuisten, maagisten metsämaisemien maalaamista. Hänen suurin inspiraationsa lähteensä on häntä ympäröivä luonto, erityisesti ikivihreät ja kuusimetsät. Näissä maisemissa etenkin mystiikka kiehtoo häntä, tiet ja polut vievät meitä aina eteenpäin, tuttuun paikkaan taikka toisinaan yllättävään ja odottamattomaan, kaikkea ei tarvitse tietää ennalta, mutta rohkeasti on mentävä eteenpäin ja jatkettava matkaa. ”Kannustan kaikkia, joilla on taiteen palo kokeilemaan ja etsimään omia lahjojaan,” sanoo Silander.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

1.2.–2.5.2023 Marskin Galleria, Marski by Scandic, Mannerheimintie 10.
Näyttely avoinna joka päivä klo 9–21. Vapaa pääsy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Kasvipohjaiset herkut tulivat Marskiin

Marski by Scandic -hotellin aamiaisella kasvipohjaisia herkkuja on jo suuri määrä. Scandicilla vastuullisuus on ollut olennainen osa toimintaa jo vuosikymmenien ajan. Marski onkin lisännyt kasvipohjaisten sekä luomu- ja lähiruokien osuutta entisestään tarjonnassaan. ​Nyt voit maistella aamiaisella yhä useampia herkkuja, jotka tekevät hyvää sekä sinulle että ympäristölle. Scandic-hotellien tavoitteena on nostaa kasvipohjaisten ruokien osuus 45 prosentista 60 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Kasvipohjaisten aamiaisvaihtoehtojen lisääminen on yksi askel kohti päämäärää.

Uudet kasvipohjaiset aamiaistuotteet ovat tarjolla Suomen Scandic-hotelleissa. Listalle on lisätty täysin kasvipohjaisia tuotteita, kuten hyvää superfoodia chia-kookosvanukasta tai puurobaarin hellivää mutta rouheista steel cut -kaurapuuroa, jonka päälle voi ripotella lakritsisokeria. Marskin suosittua vohveliasemaa ei kannata ohittaa, kuorruta vohveli runsaalla kermavaahdolla ja itse tehdyillä hilloilla. Itsepuristettu tuoremehu kauden hedelmistä ja vihanneksista maistuu parhaalta.

Aamiaisen päätteeksi voit siirtyä Marskin galleriaan ihastelemaan Jenna Silanderin unenomaisia, suomalaisia metsämaisemia. Ei hassumpi tapa aloittaa päivä.

 

Marskin Kuusi Palaa -ravintolan reseptillä valmistettu Runebergin torttu on makuja täynnä; mantelia, valkosuklaa ganachea, vadelma-lakritsihilloa, ja punssissa maistuu gin, rooibostee ja kaneli. Tortulla herkutellaan tietysti Runebergin päivänä mutta leivos sopii nautittavaksi ympäri vuoden. Ota resepti talteen: Marskin Runebergin torttu | Scandic Hotels

 

Teppo Viiperi
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.