Hyppää sisältöön
Friends Arena, Tukhoma
· Riikka Krenn

Taylor Swift tuo Tukholmaan yli 40 miljoonan matkailutulot

Supertähti Taylor Swiftin kolmen Tukholman-konsertin odotetaan tuovan valtavat matkailutulot kaupunkiin.

Tukholman kauppakamarin yhdessä areenaoperaattori Stockholm Liven kanssa julkaisemien tuoreiden arvioiden mukaan Taylor Swiftin vierailun taloudellinen vaikutus alueella on lähes puoli miljardia kruunua. Kauppakamarin arvio konserttikävijöiden kulutuksesta on kaikkiaan 471 900 000 kruunua eli noin 40,9 miljoonaa euroa.

Taylor Swiftin konsertit Tukholmassa Pohjoismaiden ainoat

Taylor Swiftin The Eras Tour saavuttaa tänä keväänä Euroopan, ja Ruotsi on vuorossa toukokuussa. Esiintymisiä Solnan Friends-areenalla on yhteensä kolme kappaletta 17., 18. ja 19. toukokuuta 2024. Konserttivieraita odotetaan kaikkiaan 150 000. Suomeen saakka Swift ei saavu, vaan Friends-areena on kiertueen ainoa pohjoismainen pysäkki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Kun Friends-areena täyttyy vierailijoista, se merkitsee myös merkittäviä tuloja hotelleille, ravintoloille ja kaupoille. Taylor Swiftin vierailu on siis todellinen hitti Tukholman taloudelle”, sanoo Tukholman kauppakamarin pääekonomisti Carl Bergkvist.

Tukholman kauppakamarin tuottama laskelma perustuu siihen, mitä saapuvat vieraat kuluttavat konserttien yhteydessä. Tämä sisältää majoituksen, ravintolakustannukset, kuljetukset ja muut ostokset, mutta ei Tukholmaan matkustamista eikä konserttilippujen kustannuksia. Laskelma perustuu vastaavien tapahtumien tilastoihin.

“Konserttikävijät eivät tuhlaa rahaa pelkästään lippuun, vaan myös ravintolaelämyksiin, hotelleihin, ostoksiin, julkisen liikenteen lippuihin ja ehkä opastettuun kierrokseen. Tämä on suurin tapahtuma pitkään aikaan, ja se tulee olemaan tuntuva hotelli- ja ravintola-alalle”, Bergkvist sanoo.

Lähde: Stockholms Handelskammare
Kuva: Stockholm Live

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.