Hyppää sisältöön
Thailand Travel Mart Plus
· Riikka Krenn

Thailand Travel Mart Plus 2024

Thailand Travel Mart Plus 2024 kokosi matkailuammattilaiset Khao Lakiin 5.–7. kesäkuuta 2024.

Vuosittainen TTM+-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna JM Marriott Resort & Spa Khao Lakissa. Tapahtuma toi paikalle matkailualan ammattilaisia, matkanjärjestäjiä ja tiedotusvälineiden edustajia kaikkialta maailmasta.

TTM+ on Thaimaan suurin vuosittainen matkailualan messutapahtuma ja alan tärkeä kohtaamispaikka. Messuille osallistui kaikkiaan yli 400 näytteilleasettajaa ja yli 300 ostajaa noin viidestäkymmenestä maasta. Järjestäjien arvion mukaan tapahtuman vaikutus Thaimaan matkailutalouteen on jopa kolme miljardia bahtia eli noin 75 miljoonaa euroa.

Fokuksessa elämykset, tekoälyn mahdollisuudet ja yhteisöllisyys

Kahdenvälisten tapaamisten ohella tapahtuma piti sisällään runsaasti oheisohjelmaa, kuten paneeleja ja seminaareja ajankohtaisista aiheista. Kestävä matkailu, digitaalinen markkinointi ja alan trendit puhuttavat Thaimaassa yhtä lailla kuin Euroopassa juuri nyt.

Victoria Loomes
Victoria Loomes nosti matkailun tärkeimmiksi nouseviksi trendeiksi elämyksellisyyden, tekoälyn kehityksen ja yhteisöllisyyden sekä matkailijoiden että paikallisten kesken.

Avajaisten keynote-puhujana nähtiin Victoria Loomes Trend Watchingilta. Loomes korosti elämyksellisyyden merkitystä tulevaisuuden matkailun tärkeimpänä trendinä. Myös tekoäly ja sen erilaiset käyttötavat tulevat muovaamaan alaa hyvin nopeasti.

”Tekoäly on tullut jäädäkseen”, toteaa Loomes.

Elämyksellisyyden ja tekoälyn mahdollisuuksien lisäksi kolmantena merkittävänä trendinä hän nostaa brändien uudistuvan roolin yhteisöllisyyden rakentajina.

”Kärsimme globaalista yksinäisyysepidemiasta, johon myös matkailualan yritykset voivat tarjota ratkaisuja”, sanoo Loomes.

”Kyse ei ole vain matkailijoiden keskinäisestä yhteisöllisyydestä, vaan myös paikallisten asukkaiden mahdollisuudesta kohdata toisiaan ja vierailijoita.”

Kestävä kehitys näkyy yhä vahvemmin

Khao Lak ympäristönä tarjosi upeat puitteet tapahtumalle, ja monet osallistujat pääsivätkin nauttimaan pre- tai post-toureista lähiseuduilla. Aikanaan tsunamin pahoin vahingoittama alue on vuosien myötä rakennettu uudelleen, ja sen hienot rannat ja luonnonkaunis ympäristö toivottavat matkailijat jälleen tervetulleiksi.

Matkailu on Thaimaassa merkittävä toimiala, ja yritykset katsovat vahvasti tulevaisuuteen. Kestävän kehityksen huomioiminen on myös täällä selkeästi agendalla ja yhä useammissa hotelleissa ja matkakohteissa se näkyy myös konkreettisin tavoin.

Seuraava Thailand Travel Mart Plus järjestetään Chiang Maissa kesäkuussa 2025.

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.