Hyppää sisältöön
· Leena

Flydubain vauhdikas alku

Flydubai aloitti päivittäiset lennot Dubaihin muutama viikko sitten. Lennon aloitus osui sopivasti syyslomaviikolle ja koneiden täyttöaste onkin ollut yhtiölle mieluisa.

 Uusi reitti lennetään yhteislentona Emiratesin kanssa. Kahden lentoyhtiön yhdistetyn kohdeverkoston kautta matkustajilla on pääsy yli 200 kohteeseen ympäri maailman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Thierry Aucoc Emirates, Jeyhun Efendi flydubai ja Pekka Vuori Finavia.

flydubain virallisella reittiavauslennolla oli mukana delegaatio, jota johti flydubain Jeyhun Efendi, Senior Vice President, Commercial Operations and E-commerce sekä Emiratesin Thierry Aucoc, Senior Vice President, Commercial (Europe & Russian Federation), suurlähettiläs Riitta Swan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Suomen suurlähetystöstä sekä alueellisen median edustajia.

“Uskomme reitin olevan todella suosittu, koska olemme ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoria lentoja ympäri vuoden Suomen ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä”, sanoo flydubain Jeyhun Efendi, Senior Vice President. “Erityisesti bisnesluokan kysyntä on ollut suurta siitä lähtien, kun reitti julkistettiin huhtikuussa, ja odotamme tämän trendin jatkuvan. Samoin odotamme sekä Emiratesin että flydubain jatkolennoilla matkustavien määrän kasvua. Suomalaisilla matkustajilla on nyt helpompi pääsy flydubain suosittuihin kohteisiin, kuten Sri Lankaan ja Tansaniaan sekä Emiratesin verkoston kohteisiin Kaukoitään, Australiaan, Indonesiaan ja Thaimaahan”, Efendi lisää.

flydubain uusin lentokone, Boeing 737 MAX 8, on tehokas ja ympäristöystävällinen konetyyppi. Sen bisnesluokassa on makuuasentoon taittuvat sängyt, joissa matkustajat voivat nukkua mukavasti lennon aikana.

Turistiluokassa on RECARO-istuimet, jotka on suunniteltu tila ja mukavuus huomioiden. flydubailla on myös kattava viihdetarjonta lennoilla: matkustajien käytössä on yli 1 000 tuntia elokuvia, TV-ohjelmia, musiikkia ja pelejä full HD 11,6-tuumaisilta näytöiltä englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Emiratesin ja flydubain kattava yhteistyö tuo yhteisille asiakkaillemme ainutkertaisia matkavaihtoehtoja ja matkustusmukavuutta”, kertoo Emiratesin Thierry Aucoc, Senior Vice President. ”Olemme innoissamme siitä, että Helsinki on nyt yksi yhteislentokohteistamme, ja odotamme pääsevämme tuomaan kumppanuutemme edut niille, jotka matkustavat Dubaihin. flydubain Dubaihin matkustavat asiakkaat pääsevät jatkamaan saumattomasti Emiratesin maailmanlaajuisen verkoston kohteisiin, kuten Bangkokiin, Shanghaihin, Tokioon ja Singaporeen. Yhteislentojen ansiosta yhä useammilla matkustajilla on mahdollisuus kokea palkittu Emirates-palvelu laajarunkoisissa, mukavissa ja tehokkaissa Airbus A380- ja Boeing 777 -lentokoneissa.”

“Jo tänä vuonna ylitämme kirkkaasti 20 miljoonan matkustajan rajapyykin. Loistavasta saavutettavuudestaan huolimatta Helsinki-Vantaalta ei ole aiemmin ollut ympärivuotista suoraa päivittäistä yhteyttä Dubaihin. Olemme todella iloisia tästä uudesta reittiavauksesta”, sanoo reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori Finaviasta.

flydubain bisnesluokan lentohinnat Dubaihin ovat alkaen 1 150 euroa ja turistiluokan lennot alkaen 325 euroa verot mukaan lukien.

Toukokuusta syyskuuhun 2019 flydubailla on neljä viikoittaista lentoa Helsingin ja Dubain välillä kausittaisen kysynnän vuoksi.

Dubain turistitoimiston Shahab Shayan esittelee miltä Dubai näytti 1970-luvulla.

”Dubai houkuttelee matkailijoita vuoden ympäri lämpimän ilmastonsa ja upeiden rantojensa ansiosta. Kahden tunnin aikaero talvella ja tunnin aikaero kesällä ovat bonusta”, kertoo Dubain turistitoimiston Pohjoismaiden Senior Manager Shahab Shyan. Hän esitteli yleisölle kuvan Dubaista 1970-luvulta. Kaupungin kasvu on ollut huikeaa, mutta Shyan vakuuttaa, että paikallisuutta suurkaupungista löytää edelleen.

Shyan muistuttaa myös Dubain huippuluokan ravintolatarjonnasta. “Vaikka Michelin tähden ravintolaa ei vielä ole, niin Mmichelin-kokkien ravintoloita kyllä.”

Niin lapsille kuin aikuisille on tarjolla valtavasti tekemistä. Seuraavaksi rakennetaan Dubai Eye – joka on suurempi kuin London Eye – tietenkin.

“Vuonna 2020 Dubaissa järjestetään Dubai Expo, jonne on ilmoittautunut jo useita suomalaisia yrityksiä.”

 

Lisää Dubaista:

https://www.ikkunapaikka.fi/kohteet/afrikka/dubai-paikallisten-10-suosikkiravintolaa/

Uskomaton Dubai

Dubaihin avattiin Bvlgari-hotelli

Leena