Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tasavuosien kunniaksi myönnettiin viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä.
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Kunniarestonomin nimike on palkinto ansiokkaasta työstä
20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä. Arvonimen myöntävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan restonomikoulutus ja sen alumnien muodostama Haagan Restonomit -taustayhteisö.
Kunniarestonomiksi voidaan nimittää henkilö, joka on tehnyt ansiokasta työtä hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutuksen hyväksi. Ensimmäisen kunniarestonomin arvonimen sai Vilhelm Noschis vuonna 1989.
Tänä vuonna myönnetyt kunniarestonomin arvonimet saivat filosofian maisteri Kristiina Havas, kasvatustieteen maisteri Matti Kauppinen, filosofian tohtori, keittiömestari Jaakko Nuutila, maa- ja metstätaloustieteiden maisteri Kirsti Parkkinen ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä.
Yhteiset juhlat kampuksella
Tasavuosia juhlistettiin Haagan kampuksella tiistaina 5.11.2024 yhdessä henkilökunnan, opiskelijoiden, alumnien ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Juhlien ohjelmasta ja tarjoiluista vastasivat nykyiset ruokatuotannon johtamisen opiskelijat.
Juhlatilaisuuden avasivat rehtori Teemu Kokko ja tutkintojohtaja Risto Karmavuo. Karmavuo linjasi puheessaan ruokatuotannon johtamisen koulutuksen muutoksia kahden vuosikymmenen aikana. Hän toi esiin myös koulutuksen muutoksia tulevaisuudessa muun muassa uusien tilojen myötä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutus on ollut myös kansainvälisesti arvostettu menetystarina, mistä kertovat esimerkiksi hyvät sijoitukset kansainvälisissä ruoka-alan kilpailuissa.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja, ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Lähde ja kuva: Haaga-Helia
Jaa artikkeli: