Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ras Al Khaimah lumoaa erilaisuudellaan

Arabiemiirikuntien pohjoisin emiraatti, Ras Al Khaimah, haluaa tarjota matkailijoille hieman erilaisen arabialaisen kokemuksen. Siinä missä Dubai houkuttelee vierailijoita mahtavilla ostosmahdollisuuksillaan ja mielikuvituksellisella kaupunkikuvallaan, Ras Al Khaimah puolestaan korostaa 7000 vuotta vanhaa historiaa ja perinteistä kulttuuria. Ras Al Khaimah luottaa kolmeen valttikorttiinsa, mereen upeine hiekkarantoineen, Hajar-vuoriston maisemiin ja aktiviteetteihin sekä aavikon dyyneihin kameleineen ja jeeppisafareineen.

Tasokkaat hotellit

Ras Al Khaimahin hotellitarjonnasta liki 50 prosenttia on viiden tähden hotelleja. Vanhimmat hotelleista sijaitsevat alkuperäisillä hiekkarannoilla. Uusimpia hotelleja varten on rakennettu toisen toistaan upeampia rantoja ja laguuneja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubain tapaan Ras Al Khaimassakin mereen on rakennettu keinotekoisia saaria. Al Marjan saaristo muodostuu neljästä korallinmuotoisesta saaresta, jotka työntyvät mantereelta mereen 4,5 kilometrin matkan. Uusimmat hotellit suomalaistenkin matkanjärjestäjien tarjonnasta löytyvät täältä.

Tällä hetkellä Ras Al Khaimahin hotelleissa on reilut 8000 huonetta. Hotelleja rakennetaan koko ajan ja suunnitteilla oleviin hotelleihin on tulossa yli 4500 huonetta lisää. Tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä nostaa vuotuinen matkailijamäärä kolmeen miljoonaan.

Erilaisia kokemuksia

Tavanomaisempien ranta-aktiviteettien lisäksi matkailijoilla on mahdollisuus tutustua alueen alkuperäiseen elinkeinoon helmenkalastukseen. Suwaidi Pearl farmilla perehdytään perinteiseen helmenkalastuksen sukellustekniikkaan ja myös nykyaikaiseen helmenviljelyyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hajar-vuoriston korkein huippu Jebel Jais kohoaa 1934 metrin korkeuteen. Vuoristoon tehdään monenlaisia retkiä vaeltamalla, polkupyörillä ja jeepeillä.

Täältä löytyy maailman pisin vaijeriliukurata, Jais Flight. Kokemus alkaa 1680 korkeudesta, josta liutaan noin kolmen kilometrin matka parhaimmillaan 150 km tuntinopeudella.

Jeeppisafari hiekkadyyneillä on tietysti mieleenpainuva kokemus siinä missä kameliratastuskin. Ras Al Khaimassa voi myös käydä katsomassa paikallista kansanhuvia, kameliraveja.

FlyDubain lennot vielä tauolla

Tällä hetkellä Finnair on ainoa yhtiö, jolla on suorat lennot Suomesta Arabiemiirikuntiin. FlyDubai aloitti lennot Suomeen vuonna 2018. Koronan ja tämänhetkisen sotatilan vuoksi lennoissa on valitettavasti tauko. Myyntijohtaja Elina Boman APG Finland/ Airtouch toivoo, että lennot päästäisiin aloittamaan keväällä huhtikuusta alkaen. Mutta lopullista päätöstä asiasta ei ole tehty. FlyDubai on kasvanut koko ajan ja tällä hetkellä sillä on yli 100 kohdetta 50 maassa.

Sales Manager Elina Boman APG Finland/ Airtouch ja Travel Trade & Marketing Director Related Jens Juliussen kertoivat Helsingissä FlyDubain ja Ras Al Khaimahin ajankohtaisista matkailukuulumisista.

 

Antti Haukkamaa

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.