Joulu Belgiassa

Belgiassa pahimmatkaan pahanilmanlinnut eivät voi olla tempautumatta mukaan taianomaiseen joulutunnelmaan!

 

Niin isojen kaupunkien kuin pienten kylienkin kadut ovat täynnä jouluvaloja ja koristeita. Lähes jokaisessa kaupungissa pidetään joulumarkkinat, joissa tarjolla makeisia, suolapaloja, kuumaa kaakaota ja glögiä. Joulumarkkinat avautuvat jo hyvissä ajoin ennen joulua, ja paikalliset käyvät niissä myös jouluostoksilla.

Belgiassa ei ole vain yksi joulun hahmo, vaan kaksi – Pyhä Nikolaus ja joulupukki.

Pyhää Nikolausta juhlitaan 6. joulukuuta ja tämä juhlapäivä on erityisen tärkeä lapsille.

 

 

Edeltävänä iltana lapset laittavat esille porkkanoita Nikolauksen hevoselle sekä lasillisen olutta Nikolauksen apurille – Mustalle Pekalle. Jos lapset ovat olleet kilttejä, jättää Nikolaus heille lahjoja ja makeisia.

Aattoilta ja joulupäivä kuluvat perinteisesti perheen parissa ja asiaan kuuluu tietenkin jouluruoat. Belgiassa jouluateria syödään aattona, ja se koostuu kolmesta ruokalajista. Pääruokana tarjoillaan riistaa, paahtopaistia tai kalaa. Jälkiruokana on “stronk” – suklaahalko.

Vaikka amerikkalainen joulu tekee tuloaan myös Belgiaan, suurin osa perheistä laittaa lahjat kuusen alle, kuten Belgiassa on aina ollut tapana. Lahjat avataan aattona.

Joulupäivänä perheet ja ystävät vierailevat toistensa luona ja vievät lahjoja sekä nautiskelevat joulukakkuja ja makeisia.

 

 

Hyvää joulua toivottaa,

Scancoming Benelux

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X