Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Uusi reitti tutustuttaa 10 tislaamoon Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlannissa sijaitsee yksi maailman vanhimmista lisensoiduista viskitislaamoista, Old Bushmills Distillery, joka on valmistanut alkoholia jo vuosisatoja. Tähän ja yhdeksään muuhun paikalliseen tislaamoon pääsee nyt tutustumaan uudella Pohjois-Irlannin matkailutoimiston luomalla reitillä Northern Ireland Spirit Trail.

Reitin lähtöruutu on Belfastissa sijaitseva Belfast Artisan Gin School, jossa saa itse tehdä pullollisen omaa giniä kotiin vietäväksi. Sen jälkeen suunnataan Downin kreivikuntaan, jossa sijaitsee reitin viisi tislaamoa: Ensimmäinen niistä on Copeland Distillery, jossa voi kuulla tarinoita alkoholin salakuljettajista ja samalla nauttia paikallisista viskistä, ginistä ja rommista.

Dumoe Castle, Boyne Valley, Co. Meath

Toinen etappi on Echlinville Distillery, jossa henkilökunta paljastaa, kuinka alueen ginissä ja viskissä käytetty ohra kylvetään, kasvatetaan, korjataan ja mallastetaan käsin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kolmanneksi saavutaan historiallisessa Rademon Estatessä sijaitsevaan palkittuun Shortcross Gin -tislaamoon, joka valmistaa giniä lähipelloilla kasvatetuista kasvitieteellisistä tuotteista.

Hinch Distillery.

Kreivikunnan neljäs tislaamo on Hinch, joka luo viskiä kolminkertaisella tislauksella ja perinteisillä irlantilaisella mäskäyksellä.

Viidentenä oleva Killowen on Pohjois-Irlannin pienin tislaamo, jonka viskissä yhdistyvät ikivanhat tislausprosessit ja modernit menetelmät. Sieltä matka jatkuu Tyronen kreivikuntaan, jossa sijaitsee enimmäkseen giniä valmistava Woodlab Distillery. Sen jälkeen saavutaan Fermanaghin kreivikuntaan, jossa Boatyard Distillery valmistaa väkeviä alkoholijuomia kestävällä ja ekologisella tavalla. Sen lähellä sijaitsee Wild Atlantic Distillery, joka valmistaa viskiä, ​​giniä ja vodkaa.

Bushmills Distillery.

Reitin viimeinen pysäkki on upealla Causeway Coastilla sijaitseva maailmankuulu Bushmills Distillery, jossa viskiä on valmistettu yli 400 vuotta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hauska lisä reitillä on Distillery Trail Passport. Passin voi ostaa kaikista kymmenestä tislaamosta, ja kaikkien tislaamoiden leiman keränneet osallistujat saavat mukaansa erityisen matkamuiston.

Lisää kierroksesta tästä.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.