Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Menossa Irlantiin? Muista nämä: Game of Thrones -studio ja Titanic Belfast

Oletko menossa keväällä Irlantiin? Tässä muutama vinkki, minne kannattaa suunnata:

Game of ThronesTM Studio Tour juhlii yksivuotissyntymäpäiviä väliaikaisella häänäyttelyllä

Game of ThronesTM Studio Tour juhli näyttävästi ensimmäistä syntymäpäiväänsä: kulttisarjan alkuperäisiä kulisseja, pukuja ja rekvisiittaa esittelevä museo perustettiin tasan vuosi sitten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjois-Irlannin Banbridgessä sijaitseva näyttely antaa ainutlaatuisen elämyksen ja katsauksen kulissien taakse, ja nyt syntymäpäiväjuhlien yhteydessä studio avaa väliaikaisen näyttelyn. Siinä esitellään pukuja sarjan eri hääkohtauksista, jotka kaikki ovat olleet merkittävässä roolissa sarjan tapahtumissa. Näytteillä on esimerkiksi hääpuku, jota sarjan yksi päähenkilö Sansa Stark käytti hänen ja Tyrion Lannisterin järjestetyissä häissä kolmannella tuotantokaudella.

Vierailijat saavat myös nähdä Lysa Arrynin hääpuvun, joka hänellä oli yllään mennessään naimisiin Peter Baelishin kanssa neljännellä tuotantokaudella. Yhteistä kaikille mekoille ovat vaikuttavat yksityiskohdat, kuten käsintehty kirjonta ja kauniit koristeet.

Game of ThronesTM Studio Tour -bussikierros lähtee päivittäin Belfastista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Titanic Belfast
Titanic Belfast avaa taas ovensa miljoonaremontin jälkeen

Yksi Pohjois-Irlannin suosituimmista turistikohteista, Titanic Belfast on läpikäynyt miljoonien eurojen remontin.

Titanic Belfast on interaktiivinen elämysmuseo, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan kuuluisaan risteilyalukseen ja sen traagisen historiaan. Elämysmuseo sijaitsee täsmälleen samassa paikassa, jossa alus suunniteltiin, rakennettiin ja laitettiin käyntiin.

Vuonna 2012 avattu Titanic Belfast on tullut kansainvälisesti suosituksi kohteeksi ja vastaanottanut vuosien varrella yhteensä yli 7 miljoonaa vierailijaa yli 145 eri maasta. Muun muassa arvostettu World Travel Awards on palkinnut sen maailman johtavana turistikohteena.

Nyt paikkaan on tehty yli viiden miljoonan euron remontti, jossa on hyödynnetty kymmenen viime vuoden aikana kertynyttä Titanic-tietoa ja sen tutkimusta. Entistä näyttävämpi elämys avaa ovensa 4. maaliskuuta 2023.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.