Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Rakastavaisten kaupunki

Virpi Latva, Pariisi

 

Pariisi on tunnettu rakastavaisten kaupunkina, mikä tulee kihla- tai häämatkaa suunnittelevalle väistämättä mieleen. Katukuvassa näkeekin käsi kädessä kulkevia rakastavaisia pareja eri puolilta maailmaa. Lisäksi lukuisat kiinalaiset hääparit poseeravat valokuvaajille Seinen rannalla eurooppalaistyylisissä hääasuissa. Romanttisista ravintoloista, kaulailemaan kutsuvista puiston penkeistä tai alusvaate- ja koruliikkeistä ei ole pulaa ja upeita rakennuksia sattuu instagram-kuvien taustalle ihan vahingossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Seinen illallisristeily on mieleenjäävä kahden keskinen hetki, mutta jos tämä on jo tullut jollakin edellisellä reissulla tehtyä, samppanjaa voi naukkailla yksityistilaisuuksiin vuokrattavassa moottoriveneessä. Lysti maksaa kuljettajineen risteilyn kestosta riippuen 350-600 euroa.

Romanttisia moottoriveneristeilyjä järjestäviä yrityksiä on useita, joista toisilla samppanja kuuluu hintaan. Myös ruokaa on usein saatavilla ja jotkut yritykset suostuvat myös siihen, että matkustajilla on mukana omat eväät. Pääsääntöisesti paattiin mahtuu enintään kuusi matkustajaa, eli kyytiin voi ottaa bestmanin tai vaikka anopin.

Onnistuuko vihkiminen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluaa häämatkaltaan vai mukavia muistoja, kannattaa kuitenkin välttää ykkösturistikohteita. Romantiikka karisee takuuvasrmasti väentungoksessa ja hymykin häviää naamalta, kun matkalle varta vasten ostetut kengat alkavat parin tunnin jonossa seisomisen jälkeen hiertää. Tämä kaksi tuntia siis siinä tapauksessa, että liput on ostettu ennakkoon.

 

Pariisi on lukuisista turisteistaan huolimatta kuitenkin kaunis ja romanttinen matkakohde. Monelle tulee varmasti mieleen, että voisiko häämatkan sijaan itse häät järjestää Pariisissa?

Vaikka Pariisissa on luterilaisia kirkkoja, vihkimisen tarvittavaa suomalaista ”merimiespappia” siellä ei kuitenkaan ole, koska suomalaisyhdyskunta on harvalukuinen. Kirkkohäitä varten pappi pitäisi siis tuoda häävieraiden mukana Suomesta. Paras vaihtoehto suomalaisellekin on varmasti kiinalaisten suosima tapa avioitua ensin kotimaassa ja jatkaa juhlintaa ja kauniiden kuvien ottamista Pariisissa.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.