Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ras Al Khaimah pyöräillen

Aurinkoinen ja luonnonkaunis emiraatti Ras Al Khaimah, joka sijaitsee 45 minuutin matkan päästä Dubaista, on suosittu matkakohde erityisesti talvikaudella.

Kauniiden rantojen, luksuslomakeskusten ja vastaanottavaisen kulttuurin lisäksi Ras Al Khaima tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä – niin aavikoilla, vehreillä vadeilla ja korkeilla vuorilla.

Viime vuosina Ras Al Khaiman matkailuneuvosto ja paikalliset matkailualan toimijat ovat kehittäneet pyöräilymahdollisuuksia alueen luontokohteissa. Tällä hetkellä emiraatissa on muutama kiinnostava pyöräilyreitti – ja lisää on tulossa. Esimerkiksi pyöräilyverkostoa pyritään koko ajan parantamaan. Pyöräilymahdollisuuksia hiekka-alueilla on kehitetty muun muassa Al Ghailissa, joka sijaitsee 40 minuutin matkan päästä Marjan Islannilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nouse Emiraattien korkeimmalle vuorelle

Jos pidät tunteesta, kun jalat menevät hapoille, hyppää pyörän päälle ja ota kohteeksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien korkein vuori Jebel Jais. Reitti on 35 kilometriä, joista ensimmäiset 10 kilometriä kulkee melko tasaisessa aavikkomaastossa. Sen jälkeen vuorossa on 19 kilometrin, noin 4,1 prosentin kalteva nousu. Reitti on asfaltoitu, mutta matkan varrella saa ihailla vaikuttavaa luontoa.

Jebel Jais.

Huippu häämöttää 1 608 metriä merenpinnan yläpuolella, josta aukeaa uskomaton näkymä vuorille. Kirkkaina päivinä huipulta voi nähdä jopa merelle saakka. Jos huikopala maistuu ennen lähtöä takaisin alaspäin, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien korkein ravintola, 1484 Puro, tarjoaa maittavaa lounasta ja illallista.

Korkealla vuorella lämpötila on yleensä viileämpi kuin maalla, mikä tekee matkasta mukavamman kuin mitä saattaisi kuvitella pyöräretkestä keskellä erämaata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös vuosittainen maastopyöräilykilpailu UAE Tour kulkee Ras Al Khaimanin läpi. Tämän vuoden helmikuussa järjestetyssä kilpailussa osallistujat nousivat ensin Jebel Jaisille, josta matka jatkui Al Marjan Islandille ja sieltä aavikolle.

65 kilometrin maastopyöräreitti

Wadi Showkan luontoalue sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä kaupungista etelään. Karuissa vuoristomaisemissa kulkee jopa 65 kilometriä singletrack-​​maastopyöräreittejä. Reitit ovat paikallisten maastopyöräilijöiden suunnittelemia, ja tällä hetkellä 16 kilometriä reiteistä on virallisesti viitoitettu. Aluetta kehitetään edelleen, joten sinne on tulossa laajempaa pyöräverkostoa, palveluita ja polkupyöränvuokrauspisteitä.

Jebel Jais auringonlaskun aikaan.

Reppureissu pyörällä

Yksi uusi trendi on bikepacking, joka on lyhyesti sanottuna reppureissu pyörän päällä. Myös bikepacking-mahdollisuuksia edistetään koko ajan, mutta periaatteessa tällä hetkellä on mahdollista polkea 170 kilometrin matkan Ras Al Khaiman halki. Ja sillä aikaa, kun konseptia kehitetään, Googlesta löytyy lisätietoa.

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.