Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

“Hard Rock Hallelujah!” – Rotterdam Euroviisu-spektaakkelin näyttämönä

 Tuija Jokisaari, HEX Travel

 

ABBA, Celine Dion, Lordi, Johnny Logan… monet unohtumattomat artistit ja hetket kuuluvat Euroviisujen historiaan. Kilpailu on muuttunut vuosien saatossa, mutta koskaan aiemmin sitä ei ole jouduttu perumaan – joten odotukset tämän vuoden suhteen ovat erityisen korkealla.

Olen seurannut kisoja siitä lähtien kun ABBA voitti!  Nykyisinkin katson perheeni kanssa shown, annetaan pisteet ja spekuloidaan tuloksia kuten asiaan kuuluu. Eräs oppaistamme on todellinen viisu-fanaatikko, joka osaa varmaan viisuhistorian kaikki laulut unissaankin, kappaleen esityskielestä ja sen sijoituksesta piittaamatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Rotterdam Skyline.

 

Eurovision laulukilpailu 2021 Rotterdamissa on järjestyksessään historian 65. Semifinaalit käydään tiistaina 18.5. ja torstaina 20.5.,  finaalipäivä on lauantai 22. toukokuuta.

Kansainvälinen Euroviisu-organisaatio sekä Rotterdamin kaupunki ovat innoissaan nyt toteutuvasta kisaisännyydestä vuoden 2020 peruuntumisen jälkeen. Viime vuonna jo valmiina ollut esiintymislava on käytössä tänäkin vuonna massiivisessa Ahoy -messuhallissa, jolla on takanaan jo aiempaakin viisuhistoriaa (Junior Eurovision Song Contest 2007). Tapahtumat ovat suoria lähetyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saliin otetaan 3500 katsojaa, joiden tulee saapuessa esittää negatiivinen koronatestitulos.

Musiikki tuo tunnetusti energiaa ja lisää onnellisuutta; nykytilanteessa on todellinen tarve voida laittaa muutamaksi tunniksi arkiset asiat sivuun, ja nauttia laulukilpailun kaltaisista värikkäistä artisteista ja esityksistä.

Teema

Viime vuoden teema oli ‘Open up!’, ja sen osuvampaa teemaa ei voisi kuvitella tälle vuodelle,  koko maailman odottaessa avautumista. Teemalause kuvaa ajan henkeä ja se on jätetty tarkoituksella avoimeksi, jokainen voi täydentää siihen jatkoa omien tuntemustensa mukaan – avaudutko musiikille, kohtaamisille, Rotterdamille, maailmalle..?

 

Rock the Roofs!

Joukko entisiä Euroviisu-voittajia on kutsuttu esiintymään finaalissa – ei kuitenkaan tavanomaisesti lavalla, vaan kirjaimellisesti katolla rockaillen! Esiintymispaikoiksi on valittu kolmen rakennuksen katot eri puolilta kaupunkia (Maassilo, Hotel New York ja Depot), artisteina ovat Lenny Kuhr, Teach-In, Sandra Kim, Helena Paparizou, Måns Zelmerlöw – ja Lordi!

Yllätykseksi jää, miltä katolta ‘Hard Rock Hallelujah!’ kajahtaa, mutta jo nyt on varmaa, että Rotterdam ei tule ihan äkkiä viisufaneilta unohtumaan!

 

Laulukilpailun logossa on käytetty inspiraationa maailmankarttaa, jossa Euroopan sydämenä sykkii Rotterdam. “Logo yhdistää Rotterdamin muiden osallistujamaiden pääkaupunkien kanssa ja symbolisoi yhteenkuuluvuutta, riippumatta sen toteutumisen muodosta”, kommentoi vastaava tuottaja Sietse Bakker.

 

Måneskin.

Tiesitkö muuten, että Italiaa edustavan Måneskin bändin perustaja on 20-vuotias Victoria De Angelis, meidän EQA -kolleegan Alessandro De Angelisin tytär? Måneskin voitti laulullaan ‘Zitti e buoni’ 71. Festival di Sanremo -laulukilpailun ja sai siten mahdollisuuden edustaa maataan.

Hollannin tämänvuotinen kappale on saanut meillä kotona lempinimen ‘broccoli-laulu’, no kuulet sen, tiedät kyllä miksi.

 

Kevätterveisin,

HEXin
Tuija Jokisaari

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.