Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Joulu saapuu Euroopan keskelle

Lauri Kuusinen, Futuro Travel

 

Askel normaaliin onnistuttiin Saksassa ottamaan tämän vuoden adventtiaikana, kun osassa maata sallittiin joulutorien avaaminen. Edistystä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna on myös se, että kaikki kaupat ja ravintolat saavat palvella asiakkaita. Päivittäistuotteita myyviin liikkeisiin pääsee sisään ainoastaan asiakkaat, joilla on esittää kunnossa oleva koronatodistus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omassa Saksan asuinosavaltiossani Baijerissa osavaltion hallitus päätti, että joulutoreja ei tänäkään vuonna järjestetä.

Hanaun rauhallinen joulutori.

 

Läheisen rajan takana, lyhyen matkan päässä Hessenin osavaltion puolella Grimmin ”satusetä”-veljesten syntymäkaupungissa Hanaussa jouluun asti avoinna olevalle rajatulle torille päästetään yksinomaan rokotetut tai taudista parantuneet. Paikalla on tilaa kulkea ja katsella ja tunnelma on leppoisa.

Frankfurtin joulutorilla riittää aina porukkaa.

Hessenin suurimman kaupungin Frankfurtin joulutori on tällä kertaa levittäytyneenä aiempaa laajemmalle alalle kaupungin keskustaa, tungoksen minimoimiseksi. Torilla liikkuminen on sallittu ainoastaan maskia käyttäen. Syötävää ja juotavaa tarjoavat kojut ovat sijoitettuina kahteen erilliseen aidattuun alueeseen, joihin sisäänpääsyyn vaaditaan koronatodistus. Varsinkin historiallisen raatihuoneenaukion kulissi jättiläismäisellä joulukuusella ja perinteisine myyntikojuineen kerää paikalle loputtomana virtana paikallisia ja ulkopuolisia kävijöitä, kuten aina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Yksityinen viinitupa vaellusreitin varrella.

Meillä kaupunginjohto myönsi ravintoloiden ja kapakoiden aukipitämisluvan lisäksi yhdelle paikallisista viininviljelijäperheistä erityisluvan pitää kylämme vaellusseuran kokoontumistiloissa ja tämän edustalla koko adventtiajan yksityistä viinitupaa. Täällä tarjotaan heidän omia viinejään ja itse valmistamiaan ruokia paikalla nautittavaksi tai mukaan ostettavaksi. Kuten kaikissa anniskelu- ja ruokailupaikoissa, vaaditaan tulijoilta rokotustodistus tai todistus sairastetusta koronasta. Kun tupa iltapäivällä aukeaa, riittää asiakkaita isolta alalta lähiseutujakin.

 

Juhlan alusajan tunnelmissa täällä eletään, niin kuin joka vuosi. Väestö on valmistautumassa joulun vastaanottamiseen, ja suurelta osalta jo kauan sitten tilanteeseen mukautuneina. Kaikilla on kuitenkin luottavaiset katseet ja odotukset ensi vuoden alkupuoleen!

 

Hyvää joulua!

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.