Hyppää sisältöön
Michelin Guide
· Riikka Krenn

Liettua sai ensimmäiset Michelin-tähtensä

Liettua on nyt entistä huokuttelevampi matkailukohde suomalaiskulinaristeille, kun maan ensimmäiset Michelin-tähdet on myönnetty neljälle vilnalaisravintolalle.

Nyt myönnetyissä tunnustuksissa on kyse ensimmäisistä Liettualle koskaan annetuista tähdistä. Michelin-tähtiä on myönnetty vuodesta 1962 lähtien, ja se onkin yksin vanhimpia ja tunnetuimpia ravintola-arviointijärjestelmiä.

Kaikki Liettuan Michelin-ravintolat sijaitsevat Vilnassa

Michelin-tähti myönnettiin moderniin liettualaiseen keittiöön ja makuihin erikoistuneille DžiaugsmasilleDemoloftasille ja Pas mus -ravintoloille sekä intiimiksi fine dining -ravintolaksi tituleeratulle Nineteen18:lle. Kaikki uudet Michelin-ravintolat sijaitsevat pääkaupungissa Vilnassa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ravintoloita yhdistää mieleenpainuvat kulinaristiset elämykset ja poikkeuksellisen hyvä palvelu. Nyt viimein kaikissa Baltian maissa on Michelin-tähden saaneita ravintoloita”, sanoo Michelin Guiden kansainvälisten asioiden johtaja Gwendal Poullennec.

Tähden ansainneiden ravintoloiden lisäksi kansainvälisten asiantuntijoiden laatimassa Liettuan ruokapaikkojen luettelossa on yhteensä 26 ravintolaa, joita arvostettu Michelin Guide -opas suosittelee. Erityismaininnan voi saada esimerkiksi erinomaisesta hinta-laatusuhteesta tai sitoutumisesta kestävään ruokakulttuuriin.

“Maamme autenttinen ja perinteikäs ruokakulttuuri on nyt virallisesti tunnustettu Michelin-oppaassa. Tunnustus on erityisen merkittävä, sillä se todistaa keittiömestareidemme maailmanluokan osaamisen tason ja antaa vierailijoille aikaisemmin vähemmän tunnetun syyn tutustua aitoon Liettuaan”, Liettuan talous- ja innovaatioministeri Aušrinė Armonaitė sanoo.

”Huomattavaa lisäpontta matkailuun”

Liettualaisen Lithuania Travel -matkatoimiston johtaja Olga Goncharova on laittanut merkille, että maininta Michelin-oppaassa on monissa maissa ja kaupungeissa lisännyt turistien määrää.  Hän riemuitsee siitä, että Liettuasta on tullut uusi matkailukohde maailman tunnetuimmalla gastronomisella kartalla.

”Monien maiden ja kaupunkien kokemukset osoittavat, että Michelin Guide -opas antaa huomattavaa lisäpontta matkailuun. Erilaiset tutkimukset ja kokemukset kansainvälisistä näyttelyistä ovat osoittaneet, että gastronominen matkailu on nopeasti kasvava markkinarako Liettuassa. Nyt on aika todistaa se käytännössä”, sanoo Goncharova.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Lithuania Travel

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.