Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tunnelmia Saksassa alkutalvella

Marraskuun 11. päivä, kellonlyömällä 11.11. starttasi jokavuotinen Saksan karnevaaliseurojen virallinen 5. vuodenaika  –  karnevaalisesonki, avajaiskulkueilla ja -istunnoilla. Varsinainen riehakas vaihe alkaa sitten heti loppiaisen jälkeen, päättyen huipentumaan ”ruusumaanantaihin” helmi- tai maaliskuussa.

Tällä kertaa kaikki yksinomaan virtuaalisesti, sillä maan julkista elämää säätelee pandemia, kuten kaikkialla.

Saksassa ollaan jo totuttu kevättalvella pakollisiksi tulleisiin suu- ja nenämaskeihin julkisissa tiloissa liikuttaessa ja joukkoliikenteessä kuljettaessa sekä kokoontumis- ja muihin rajoituksiin. Kunnia toimenpiteiden onnistumisesta kuuluu ensisijaisesti toisistaan vastuun ottaneelle kansan suurelle enemmistölle, joka urhoollisesti ja pääsääntöisesti mukisematta sopeutuu nykytilanteeseen ja sen asettamiin rajoituksiin, vaikka näitä on jälleen jouduttu jälleen kiristämään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Jo pidempään Saksassakin havaittavissa ollut oman maan löytäminen matkailukohteena on tänä vuonna saanut aivan uudet mittakaavat. Perinteisten lomaseutujen, kuten Itä- ja Pohjanmeren rannikko, etelän alppiseutu, jokilaaksot pyöräilyreitteineen ja Schwarzwaldin metsäkukkulat, ohella myös moni enempi individuaalimatkailijoista elävä maannurkkaus on saanut kokea tähänastisen vierailijaennätyksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Muuttunutta ajan henkeä kuvaa myös se, että vaeltamisesta on kriisin aikana tullut pyöräilyn ohella oikein kansanharraste. Reppu kuuluu näinä aikoina yhä useamman lomailijan selkään vakiovarusteena ja maa tarjoaa käytännössä loppumattoman määrän vaellusreittejä ja eriluonteisia patikointiseutuja.

 

Maltillisin ja optimistisin mielin me täällä suuntaamme katseemme kohti tulevaa kevättä, odotellen että ravintolat ja majapaikat saavat uudelleen availla oviaan, maan rajojen ulkopuolellakin matkustuskohteet avaavat ja turistit pääsevät puolin ja toisin vapaasti liikkumaan. Tuoreimmat uutiset rokotteesta antavat tietenkin hiukan toivoa paluusta kohti normaalimpaa yhteiseloa.

 

Jukka Pekkala, Futuro Travel

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.