Järjestyksessään 25. arvonimi luovutettiin Haagan restonomikampuksen opiskelijayhdistyksen Pore ry:n vuosijuhlassa lauantaina 25.1.2025.
Nouseva nuoren polven keittiömestari
Tämänkertaisen tunnustuksen sai turkulaisen ravintola Smörin keittiömestari Aleksi Lukka (kuvassa oikealla). Palkinnon luovutti Haaga-Helian tutkintojohtaja Risto Karmavuo.
Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tietä tuleville restonomeille. Valinnan tekee Haagan Restonomit, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan restonomikampukselta valmistuneiden restonomien taustayhteisö.
Aleksi Lukka on nouseva nuoren polven keittiömestari, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa Michelin-tähti vetämälleen ravintola Smörille. Lukka on valmistunut Haaga-Helian ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta restonomiksi vuonna 2021. Masterchef Pro -kilpailun hän voitti vuonna 2023.
Vuoden Restonomi -kunniamaininnan aiemmin saaneita henkilöitä ovat muun muassa CMB-ravintoloiden toimitusjohtaja Anders Löfman, Pamplemousse-matkatoimiston Heidi Kilpiä, Tapahtumahotelli Huoneen perustaja ja omistaja Evon Blomstedt, ravintoloitsija Ville Relander sekä Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.
Lähde: Haaga-Helia AMK
Kuva: Niko Sihvonen