Hyppää sisältöön
Galapagossaarten punainen rapu.
· Riikka Krenn

Galápagossaarilla rajoitetaan vierailijamäärää nostamalla maksuja

Galápagossaarten kansallispuiston pääsymaksu tuplaantuu elokuussa 2024.

Ecuadorin matkailuministeriö ja Galápagossaarten kansallispuiston hallinto ovat ilmoittaneet nostavansa kansallispuiston pääsymaksua ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998.

Tavoitteena on kerätä varoja alueen luonnonsuojeluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saariston pinta-alasta 97 prosenttia on rauhoitettua aluetta. Galápagossaarilla asuu vain noin 30 000 vakituista asukasta, mutta matkalijamäärät ovat suuret. Huippuluvut vuodelta 2019 olivat jopa 271 000 kävijää vuodessa. Nyt määrää halutaan rajoittaa ja haavoittuvaa luontoa suojella nostamalla vierailusta perittäviä maksuja.

Hintojen nousu on tuntuva: aiemman 100 dollarin pääsymaksun sijaan elokuusta 2024 alkaen kansainvälisten kävijöiden pääsymaksu kansallispuistoon tuplaantuu 200 dollariin eli noin 185 euroon. Vaikka ecuadorilaiset itse voivat vierailla kansallispuistossa merkittävästi edullisemmin, nousee myös heiltä perittävä maksu 6 dollarista 30 dollariin eli noin 27 euroon.

Kuva: Istockphoto

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.