Hyppää sisältöön
· Digiteam

Meksiko: Puerto Vallarta

Puerto Vallarta valloittaa leppoisalla ja hyväntuulisella elämänmenollaan

 

Vehreän Sierran Madren vuorijonon sylissä lepäävän Puerto Vallartan valkeat hiekkarannat ja turkoosi meri ottavat matkailijat avosylin vastaan. Riviera Nayaritin lukuisat pikkukylät Puerto Vallartan pohjoispuolella tarjoavat lomailuympäristöjä moneen makuun golfaajasta surffaajaan ja auringonpalvojasta luonnonystävään.

Finnairin ensimmäinen suora lento Helsingistä Puerto Vallartaan marraskuun alussa sai juhlavan vastaanoton. Hyatt Zivassa järjestetyssä avajaistilaisuudessa Suomea edustivat Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa, Finnairin Senior Vice President, People and Culture Eija Hakakari ja Suomen Meksikon suurlähettiläs Roy Eriksson puolisoineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Aurinkomatkojen tuotantotiimissä kohteen avausta valmisteltiin tiiviissä yhteistyössä paikallisten matkailuorganisaatioiden kanssa vuoden verran. Asiakkaamme lomailevat Puerto Vallartassa, Nuevo Vallartassa tai Punta de Mitassa. Myös kahden kohteen yhdistelmäloma on mahdollinen”, kertoi Kousa tilaisuudessa.

Eija Hakakari ja Timo Kousa Puerto CasaMagna Marriott Puerto Vallarta Resort&Spassa.

Monipuolinen kohde

Suojaisan Banderasinlahden rannalla sijaitsevassa Puerto Vallartassa on noin 350 000 asukasta. Tyynenmeren valkeat hiekkarannat, turkoosi meri, meksikolainen ruoka, kaunis luonto ja rento ilmapiiri houkuttelevat alueelle noin viisi miljoonaa matkailijaa vuosittain. Puerto Vallarta on ollut perinteisesti amerikkalaisten, kanadalaisten ja meksikolaisten lomailukohde, joten Meksikon länsirannikolla otettiin uusi lentoreitti Euroopasta tyytyväisenä vastaan.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Puerto Vallarta

Aurinkomatkojen nelihenkinen opastiimi saapui kohteeseen lokakuun puolessavälissä. Kohdevastaava Tiina Ollanketo kertoo, että kohteen valmistelu sujui mukavasti.

“Olemme tutustuneet hotelleihin, moniin mielenkiintoisiin paikkoihin ja ystävällisiin ihmisiin, ja tietysti myös herkulliseen paikalliseen ruokaan. Vanhan kalastajakylän ympärille kasvanut Puerto Vallarta on tunnelmallinen kaupunki, jossa aistii aidon, meksikolaisen elämänmenon. Kaupungin keskusta ja vanhakaupunki ovat kuin hyppäys ajassa taaksepäin, mutta modernilla vivahteella. Riviera Nayarit on uudehko alue Puerto Vallartan pohjoispuolella, missä on upeita rantoja ja luksushotelleja, mutta myös muutamia paikallisia kyliä.”

Valloittava Puerto Vallarta

Puerto Vallartan keskustan sydän on El Maleconin rantabulevardi, joka täyttyy illan tullen – varsinkin viikonloppuisin – katuartisteista, paikallisista asukkaista ja ruokakojuista. Rantabulevardin taakse levittäytyy kaupungin keskusta ostoskatuineen; etenkin rannansuuntainen Juarez-katu on myös paikallisten asukkaiden suosiossa. Juarezilta pääsee kätevästi piipahtamaan Nuestra Señora de Guadalupe -katedraaliin, jonka kauniisti koristeltu torni on kaupungin maamerkki.
Jos haluaa aistia menneen maailman romantiikkaa, kannattaa kurkistaa Casa Kimberlyyn, missä Elizabeth Taylor asui 1960-luvulla Richard Burtonin filmatessaan Liskojen yö -elokuvaa. Tänä päivänä rakennus toimii persoonallisena hotellina, jonka kiviseinät pitävät sisällään neljä sviittiä, ravintolan ja span. Kun keskustasta suunnataan kohti etelää ja ylitetään Cuale-joki, päädytään vanhankaupungin mukulakivikaduille: alue tunnetaan myös Romantic Zonena, joka on kuuluisa vapaamielisestä tunnelmastaan.

 

Maraikan rannalla on hiekka valkeaa ja vesi kristallinkirkasta.

Paratiisirantoja

Kun jatketaan edelleen etelän suuntaan, pääädytään Zona Suriin, joka on tunnettu paratiisimaisista rantapoukamistaan. Puerto Vallartan hienohiekkaiset, palmujen reunustamat rannat, myös hotellien omat rannat, ovat avoimia kaikille. Ainoa yksityinen ranta on Las Caletasin ranta, joka on vauhdikkaan Rhytms of the Night -shown näyttämö.

Osa paratiisimaisista rantapoukamista on venematkan päässä, vaikka sijaitsevatkin rannalla eivätkä saaressa; tietä ei yksinkertaisesti ole. Los Muertoksen laiturilta voi napata vesitaksin, joka vie vaikkapa kuvankauniille Maraikan rannalle. Intiimin rannan palvelut sisältävät pienen ravintolan ja baarin lisäksi kolme casitaa, eli pieniä, mutta viehättäviä mökkejä. Jos on oikein onnekas, Banderasinlahdella voi rannalta nähdä valaan, joka on saapunut Alaskasta talven viettoon. Rantaviivaa Puerto Vallartassa on yhteensä noin 40 kilometrin verran.

Puerto Vallartan Hyatt Zivan rannalla voi nauttia rauhallisesta rantapäivästä tai monipuolisista aktiviteeteista.

Naapurissa Riviera Nayarit

Reilun sadan kilometrin mittainen Riviera Nayarit koostuu yhteensä 23 persoonallisesta pikkukylästä, jotka tarjoavat erilaisia lomailuympäristöjä jokaiseen makuun. Riviera Nayarit alkaa Nuevo Vallartasta, joka sijaitsee vajaan kahdenkymmenen kilometrin päässä Puerto Vallartan keskustasta ja vartin ajomatkan päässä lentokentältä.

“Nuevo Vallarta ja sen läheisyydessä sijaitseva ylellinen Punta de Mita ovat loistavia valintoja sekä rauhalliselle rantalomalle että golfin pelaamiseen. Kun jatketaan rantaviivaa pohjoiseen, vastaan tulee boheemi, surffaajien keskuudessa maailmankuulu Sayulitan kalastajakylä. Vartin ajomatkan päässä on meksikolaista kulttuuriperintöä, ekologisuutta ja luovaa elämäntapaa vaaliva San Panchon kylä, joka on myös vierailun arvoinen”, kertoo alueen matkailuorganisaation PR koordinaattori Guillermo Guerrero.

“Jos haluaa tutustua kattavasti koko alueeseen, kannattaa vuokrata auto”, Guerrero vinkkaa.

Sinijalkasuula pesii Meksikon ja Etelä-Amerikan Tyynen valtameren puoleisella rannikolla ja Galápagossaarilla.

Merta ja luontoa

Unescon maailmanperintölistaan merkitty Marietan merellinen kansallispuisto on lyhyen venematkan päässä rannikolta. Siellä asustaa 92 lintulajia, joista yli puolet käyttää kansallispuiston saaria pesimäalueinaan. Banderasinlahdella voi bongata lintujen lisäksi delfineejä ja valaita, jotka saapuvat Alaskasta Meksikoon talvehtimaan. Amerikan mantereen toiseksi suurimmalla lahdella viihtyvät myös merikilpikonnat. Kansallispuiston vetonaulaksi on viime vuosina noussut Hidden Beach, joka on muovautunut vulkaaniseen maaperään vuosisatojen saatossa. Pienelle hiekkarannalle pääsee vain uimalla matalan luolan läpi kypärällä ja kelluntaliivillä varustettuna. Jos rannalle mielii lomansa aikana, on retkivaraus tehtävä hyvissä ajoin, sillä rannalle pääsee päivittäin vain 160 matkailijaa.

Hidden Beach.

Airbus A350 siivin

Finnairin lento Puerto Vallartaan operoidaan uudenkarhealla A350:lla, jonka 297 paikasta myydään noin 20 prosenttia reittilentona. Finnair markkinoi lentoa sekä Meksikossa että Euroopassa.

“Markkinoimme lentoa yhteistyössä oneworld-kumppaniemme, Meksikon matkailuorganisaation ja Iberian kanssa. Lentomme on ainoa reittilento Euroopasta, joten toivomme tavoittavamme markkinat myös Skandinaviassa, Pohjois-Euroopassa ja Baltian alueella. 12 tuntia kestävä lento kytkee Pohjoismaat Meksikoon erinomaisesti”, päättää Hakakari. Lisätietoja visitpuertovallarta.com.

Katso video Puerto Vallartasta:

Meksikon turistitoimisto on tehnyt videokutsun Meksikoon myös Suomeksi. Näet sen tästä.

Miia Manner
Digiteam