Hyppää sisältöön
· Digiteam

Yhdysvaltojen pääkaupunki tarjoaa runsaasti maksuttomia nähtävyyksiä

Washingtonissa viihtyvät niin kuntoilijat kuin museoiden ja historiankin ystävät.
Pakkaa hyvät kengät mukaan. Washingtonissa tulee käveltyä ja askelmittarin tavoitteet saavutettua alta aikayksiön. Jo pelkästään museoistaan kuulu National Mall on reilut kolme kilometriä pitkä puistokatu museoineen. Suurin osa museoista on ilmaisia, ja jos niistä ei muuten perusta, niin kesäkuumalla ne ovat oivia viilentymispaikkoja. Tunnin säteellä Washingtonista on monia viehättäviä pikkukaupunkeja, joissa kannattaa myös pistäytyä.

 

Washingtonissa ei voi välttyä Yhdysvaltojen historiasta, ei varsinkaan jos suuntaa kuuluisalle National Mallille. Toisessa päässä on Lincoln Memorial ja toisessa Capitol. Väliin mahtuvat muistomerkit niin Korean sodasta, toisesta maailmansodasta kuin Vietnamin sodastakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

National Mall
Smithsonian-instituutti

Smithsonian-instituutti on Yhdysvaltain valtion rahoittama koulutus- ja tutkimuslaitos. Instituutin 19.museo, African American History and Culture –museo avattiin viime syksynä niinikään National Mallilla. Alueen kolme suosituinta nähtävyyttä ovat Lincoln Memorial, National Air & Space Museum ja National Museum of Natural History, niissä kaikissa käy yli seitsemän miljoonaan kävijää vuodessa.
Museoähkyn välttämiseksi kannattaa pitää välipäiviä ja käväistä välillä Georgetownissa, Annapolisissa tai Alexandriassa.

Georgetown

 

Amerikkalaisidylliä

Yksi Washingtonin viehättävimmistä alueista on Potomac-joen varrella sijaitseva Georgetown, minne pääsee kätevästi bussilla. Vilkkaalta pääkadulta kannattaa sukeltaa peremmälle, pienille kujille ihastelemaan amerikkalaisidylliä parhaimmillaan. Lounas tai illallinen Clyde’sissä tai Martin’s Tavernassa on must.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Alexandria
Lisää historiaa

Virginian puolella sijaitsevaan Alexandriaan pääsee kätevästi metrolla. George Washingtonin syntymäkaupunki tarjoaa historiapläjäyksen maan ensimmäisestä presidentistä mutta myös mukavan retkikohteen pikkuputiikkeineen ja kahviloineen.

Annapolis

Noin tunnin ajomatkan päässä Washingtonista sijaitsee Annapolis. Sinne kannattaa jäädä yöksi. Jos mahdollista, mene sinne viikolla, sillä viikonloppuisin kaupunki pullistelee turisteista. Täällä ohjelmassa ovat ainakin risteily, kala-illallinen ja jäätelön syönti Annapolis Ice Cream Companyssä.

Pienellä budjetilla

Washington on aktiivisen lomailijan kohde. Täällä kulttuuritarjonta on niin monipuolista, että jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa.
Runsaan puolen miljoonan asukkaan kaupunki on kävellen helposti hallittavissa. Hyvä joukkoliikenne ja kaupunkipyörät liikuttavat myös ketterästi.
Ravintolatarjonta on maan pääkaupungissa tietenkin ensiluokkaista ja jokaisen kukkarolle löytyy vaihtoehtoja.

Kimpton Topaz Hotel

Hotellit ovat kalleimmillaan maalis-toukokuussa ja lokakuussa. Syksyllä 2016 avattu Trump hotelli on sattumoisin yksi kaupungin kalleimmista, mutta vaikkapa Kimpton-ketjulla on kaupungissa 10 hotellia, joista löytyy vaihtoehtoja.
Washingtonissa on runsaasti maksuttomia museoita ja ilmaisia tapahtumia. Kesällä lähes joka puistossa ja aukiolla on ilmaiskonsertteja, DC by foot tarjoaa ilmaisia kävelykierroksia, National Zoo on ilmainen jne.
Parhaat vinkit Washingtonin lomaan löytyvät osoitteesta washington.org.

 

Leena Aalto, Washington
Digiteam